PPN

  /  Anunțuri   /  Vladimir Dachi – “Cerem dreptate pentru diaspora”

Vladimir Dachi – “Cerem dreptate pentru diaspora”

Partidul Politic „NOI” a luat cunoștință cu decizia CEC, în privința deschiderii a celor 139 de secții de votare peste hotare, și deschiderea secțiilor de votare la Bender și în localitățile din Căușeni.Regretăm faptul, că CEC – ul a hotărât deschiderea doar a 139 de secții de votare peste hotare. Din această cauză, concetățenii noștri de peste hotare vor sta în cozi imense la secțiile de votare pentru a-și exercita dreptul constituțional la vot.

Ne bucură faptul că cetățenii moldoveni, care locuiesc în stânga Nistrului, pe teritoriul necontrolat de autoritățile Republicii Moldova, vor avea posibilități mai mari de a-și exprima voința politică prin votul acordat unui sau altui partid politic. Însă, avem mari îngrijorări, în ce privește faptul falsificării posibile a voinței exprimate, în detrimentul a unui singur partid.

Ne-am alăturat acțiunilor de protest de astăzi, fără steaguril și lozincile noastre, deoarece considerăm că subiectul dat este în afara politicii.

Este o obligațiune constituțională a statului de a asigura tuturor cetățenilor accesul la secțiile de votare. În legătură cu acest subiect, nu vom specula și nu ne vom pune ca scop autopromovarea.

Totodată, rugăm ca CEC-ul să ne comunice că vor da asigurări și modalități că toți concurenții electorali, vor avea posibilități egale la agitație politică pe teritoriul Transnistriei, și acces liber la secțiile de votare de observatori.